2024 Nomácie na Ženský Ballon d’Or

2024 Nomácie na Ženský Ballon d’Or

Medzi nominovanými na Ženský Ballon d’Or 2024 sa nachádza päť hráčok z Národnej ženskej futbalovej reprezentácie Spojených štátov (USWNT). Tieto hráčky, vrátane Lindsey Horan, Alyssa Naeher, Trinity Rodman, Sophia Smith a Mallory Swanson, boli kľúčové pri zabezpečení víťazstva USWNT na Letných olympijských hrách 2024. Skutočnosť, že USWNT má rovnaký počet nominovaných ako víťazov Svetového pohára 2023 Španielsko, zdôrazňuje pokračujúcu dominanciu tímu vo futbale žien na medzinárodnej úrovni.

Rodman, Smith a Swanson, nazývané aj „Triple Espresso,“ mali rozhodujúci podiel na strelení desiatich gólov z 12 gólov USWNT počas olympiády. Ich schopnosť skórovať kľúčové góly v vyraďovacej fáze zohrala významnú úlohu vo výbere tímu. Okrem toho, vynikajúci výkon Naeher, ktorý zahŕňal zásadné zákroky v semifinálových a finálových zápasoch, demonštruje význam spoľahlivého brankára vo vyhrávajúcom tíme majstrovstiev.

Dôležitosť NWSL

Je dôležité poznamenať, že štyri z piatich nominovaných hráčok z USWNT hrávajú doma v Národnej ženskej futbalovej lige (NWSL). Toto zdôrazňuje talent a konkurencieschopnosť NWSL ako chovného prostredia pre hráčov najvyššej úrovne. Navyše, nominácia NJ/NY Gotham FC na Ženský klub roka ukazuje silu klubového futbalu v Spojených štátoch.

Zahrnutie španielskych hráčok ako Aitana Bonmatí, Mariona Caldentey, Patricia Guijarro, Salma Paralluelo a Alexia Putellas do užšieho výberu na Ballon d’Or zdôrazňuje vzostup Španielska vo futbale žien. Napriek štvrtému miestu na olympiáde ukázal Španielský tím silný výkon a predchádzajúce víťazstvo vo Svetovom pohári im získalo uznávanie na globálnej scéne.

Význam Ženského Ballon d’Or

Význam Ženského Ballon d’Or ako individuálnej ceny vo futbale žien nemožno podceňovať. Navrhnutý podľa prestížneho mužského Ballon d’Or, jeho ženský ekvivalent ocenil najlepšiu hráčku od roku 2018. Predchádzajúci víťazi ako Ada Hegerberg a Megan Rapinoe pripravili pôdu pre budúcich nominovaných a víťazov, prispievajúc k rastu a popularite ženského futbalu.

Rôznorodosť a úspechy

Nominácie na Ženský Ballon d’Or 2024 predstavujú rôznorodú skupinu talentovaných hráčok, ktoré excelovali na národnej aj medzinárodnej úrovni. Zahrnutie hráčov z USWNT, španielskych vyžiarov, a zástupcov z ďalších krajín zdôrazňuje globálnu povahu futbalu žien a pokračujúci rast a uznávanie tohto športu.

Futbal

Articles You May Like

Jordan Love sa vracia: Aké výzvy čakajú Green Bay Packers?
Michael Chandler vs. Charles Oliveira: Kritický súboj v UFC 309
Tragická strata bratov Gaudreau: Spojenie smútenia a komunity
Aljamain Sterling a jeho nečakané stiahnutie z UFC 307: Čo to znamená pre budúcnosť váhovej kategórie

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *