Řecko a Brazílie se blíží k účasti na Olympijských hrách v Paříži 2024

Řecko a Brazílie se blíží k účasti na Olympijských hrách v Paříži 2024

Řecko se výrazně přiblížilo účasti na Olympijských hrách v Paříži 2024 po působivém vítězství nad Slovinskem v semifinále kvalifikačního turnaje. Řecko, vedené Thomasem Walkupem a Giannisem Antetokounmpem, porazilo Slovinsko 96-68 v dramatickém zápase, který se konal v Piraeusu. Tento zápas byl prvním setkáním dvou hvězd NBA, Giannise Antetokounmpa a Luky Dončiće, když reprezentovali své seniorské národní týmy.

Thomas Walkup byl klíčovou postavou řeckého týmu s 19 body, zatímco Giannis Antetokounmpo přidal 13 bodů během 21 minut na hřišti. Luka Dončić, přestože zaznamenal 21 bodů, nedokázal vést Slovinsko k vítězství. Řecko dominovalo ve všech aspektech hry a ukázalo svou sílu, když postupně navyšovalo svůj náskok a nakonec si zajistilo pohodlné vítězství.

Tento zápas byl jedním z osmi semifinálových klání, které rozhodují o posledních čtyřech místech v mužském basketbalovém turnaji pro Olympijské hry v Paříži. Řecko se nyní ocitá jen jednu výhru od postupu na prestižní sportovní událost, což by bylo pro zemi velkým úspěchem.

Brazílie se probojovala do finále kvalifikačního turnaje

V Rigě, Lotyšsku, se Brazílie také přiblížila k účasti na Olympijských hrách po vítězství nad Filipínami 71-60. Bruno Caboclo vedl brazilský tým s 15 body a 11 doskoky, zatímco Marcelinho Huertas přidal dalších 13 bodů. Toto vítězství znamená, že Brazílie si zachovala naděje na svou první účast na Olympijských hrách od roku 2016.

Filipíny začaly zápas silně a vedly 33-27 v poločase. Nicméně, Brazílie odpověděla silným nástupem do třetí čtvrtiny, kdy otevřela čtvrtletí šňůrou 14-0, což bylo součástí celkového běhu 24-6 ve třetí části. Tím se Brazílie dostala do vedení 51-39 před poslední čtvrtinou. Filipíny se snažily vrátit do zápasu a zúžily náskok na 53-46, ale Brazílie odpověděla dalším během 8-0, který rozhodl o výsledku zápasu.

Justin Brownlee vedl Filipíny s 15 body a osmi doskoky, ale jeho úsilí nestačilo. Filipíny střílely jen 38% z pole a měly 15 ztrát, což výrazně přispělo k jejich porážce.

Brazílie se nyní chystá na finálový zápas kvalifikačního turnaje, kde se utká s vítězem zápasu mezi Kamerunem a Lotyšskem. Tento zápas bude rozhodující pro jejich naděje na účast na Olympijských hrách v Paříži 2024.

Úspěchy Řecka a Brazílie v těchto klíčových zápasech ukazují jejich odhodlání a touhu bojovat o účast na nejprestižnější sportovní události světa. Pro oba týmy je nyní klíčové udržet si svou formu a předvést nejlepší výkon ve finálových kláních, aby si zajistily svá místa na Olympijských hrách v Paříži.

NBA

Articles You May Like

Jordan Love sa vracia: Aké výzvy čakajú Green Bay Packers?
Cesta Mika Troutu k uzdraveniu: Odolnosť a prispôsobenie
Aljamain Sterling a jeho nečakané stiahnutie z UFC 307: Čo to znamená pre budúcnosť váhovej kategórie
Harry Kane vytvoril históriu v Lige majstrov a posunul Bayernu Mníchov k triumfu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *