Luka Doncic a Slovinsko stále dúfajú v olympijskú účasť

Luka Doncic a Slovinsko stále dúfajú v olympijskú účasť

Luka Doncic zaznamenal 36 bodov, 11 doskokov a 10 asistencií, a tak Slovinsko porazilo Nový Zéland 104-78 a zabezpečilo si miesto vo štvrťfinále kvalifikačného turnaja na olympijských hrách v Piraeus, Grécko.

Ďalšie výsledky na kvalifikačnom turnaji

Slovensko potrebovalo zvíťaziť minimálne o 10 bodov, aby sa dostalo do semifinále. Ich súperom v sobotu bude Grécko, kde na seba narazia Doncic a NBA hviezda Giannis Antetokounmpo.

Josh Nebo pridal 20 bodov a 10 doskokov pre Slovinsko, zatiaľ čo Shea Ili viedol Nový Zéland so 28 bodmi. Grécko na turnaji taktiež uspelo s víťazstvom 93-71 nad Egyptom v Piraeus, kde prostredníctvom Konstantinosa Mitogla a Georgiosa Papagianna získalo postup do semifinále.

Zápasy, ktoré nás ešte čakajú, zahŕňajú zápasy medzi Svetelným vs. Španielskom, Bahamami vs. Libanonom, Slovinskom vs. Gréckom a Chorvátskom vs. Dominikánskou Republikou. Všetci štyria víťazi z tohto kola sa postupujú na olympiádu v Paríži.

Ďalšie zaujímavé výsledky z kvalifikačného turnaja zahŕňajú prehru Filipín proti Gruzínsku 94-96, ale napriek tomu postúpili do semifinále. Výhra Fínska nad Poľskom 89-88 a víťazstvo Kamerunu nad Brazíliou 77-74 je ďalšou dôležitou udalosťou.

Súhrnné výsledky

Ďalšie výsledky z turnaja zahŕňajú výhru Libanonu nad Angolom 74-70 a Mexika nad Pobrežím Slonoviny 92-81. Veľmi je to napínavý a dôležitý čas pre slovenskú reprezentáciu a ich olympijské nádeje.

NBA

Articles You May Like

Osobitosti offseasonu NFL: Prípad Justina Jeffersona a tranzície medzi tímami
Úžasný návrat Jacoba deGroma: Nová nádej pre Texas Rangers
Seattle Mariners a ich roztrpčujúca prehra proti New York Yankees
Cleveland Cavaliers uzavreli zmluvu s Isaacom Okorom na tri roky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *