Francúzsko začalo prípravy na olympijský turnaj v basketbale

Francúzsko začalo prípravy na olympijský turnaj v basketbale

Victor Wembanyama ukradol predstavenie s úžasnými džammi jednou rukou, keď Francúzsko otvorilo prípravy na svoj nádejný zlatý olympijský turnaj v Paríži. Ako sľubný znak vecí, ktoré prichádzajú, sa nováčik NBA usmieval po silných džamoch oboma rukami pri prehre 96-46 proti Turecku vo štvrtok večer. Pozerala sa na neho vyzerajúci, keď už dohral zápas s najvyšším počtom bodov 24 a zdvihnutých 6 doskokov pred vyprodaným štadiónom s približne 5500 divákmi v Rouen. Bola to prvý z šiestich prípravných zápasov pre Francúzsko pred hrami konajúcimi sa 26. júla – 11. augusta.

Spojenie s veteránom Rudy Gobertom

20-ročný hráč San Antonio Spurs sa dobre doplnil s veteránom stredového hráča z Minnesoty Timberwolves, Rudy Gobertom, v ich prvej spoločnej hre pre Francúzsko. 32-ročný Gobert bol menovaný Obrancou roka NBA po štvrtýkrát s rekordne vyrovnaným výsledkom, v hlasovaní bol druhým Wembanyama. „Ešte je pred nami práca,“ povedal Batum s pohľadom smerujúcim k Olympijským hrám. „Ale keď máte dvoch veľkých hráčov [Wembanyamu a Goberta], veľmi to pomáha.“

Milióny fanúšikov francúzskeho basketbalu

Francúzske basketbalové družstvo pod vedením Vincenta Cоlleta sa teší medzi najsilnejšie tímy po boku USA, Kanady, Srbska a majstra sveta Nemecka. Tento týždeň by sa mala stretnúť s víťazom posledného kvalifikačného turnaja skupiny B. Potom sa stretne s Japonskom a Nemeckom v 12-tímovom poli konajúcom sa vo severnom meste Lille. Francúzsky basketbal si užíva obrovskú obľúbenosť vďaka meteorickému vzostupu Wembanyamu a vzniku nových talentov. Prvé dve voľby v letošnom NBA draftu sú francúzske – Zaccharie Risacher (Atlanta Hawks) a Alexandre Sarr (Wizards) – s Tidjane Salaunom vybraným na 6. mieste do tímu Charlotte Hornets. Francúzsko sa zaradilo vedľa Spojených štátov ako jediné krajiny, v ktorých boli tri hráči vybraní v prvých desiatich výberoch NBA draftu. Pacome Dadiet (New York Knicks) a Melvin Ajinca (Dallas Mavericks) rozšírili počet francúzskych hráčov vybraných celkovo na päť.

NBA

Articles You May Like

Hokejová tragédia a emocionálne uzdravenie: Cesta Columbus Blue Jackets po strate Gaudreauovcov
Seattle Mariners a ich roztrpčujúca prehra proti New York Yankees
Drake London a jeho oslava: Reflexia na citlivosti vo svete športu
San Francisco 49ers Prichádzajú o Hviezdneho Bežca: Christian McCaffrey na Zraneneckej Listine

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *