Nečakaná porážka Markety Vondrousovej na Wimbledonu

Nečakaná porážka Markety Vondrousovej na Wimbledonu

Pred rokom prekvapila Marketa Vondrousova tenisový svet, keď porazila jednu lepšie umiestnenú hráčku za druhou a nakoniec sa stala víťazkou wimbledonského turnaja 2023. No o rok neskôr sa obrátilo karta. Vondrousová sa ocitla na druhej strane porážky proti Jessike Bouzas Maneirovej, relatívne neznámej hráčke, ktorá momentálne drží svoje kariérne maximum na 83. mieste rebríčka.

Vondrousová, teraz nasazená na 6. mieste a so 2 000 bodmi na obhajobu, nedokázala zdolať Bouzas Maneirovú, ktorá zvíťazila 6-4, 6-2 po 67 minútach. Bouzas Maneiro pritom dosiahla prvú výhru na Grand Slame a svoje prvé víťazstvo nad hráčkou umiestnenou v top 40. Po zápase povedala, že ide o jeden z najdôležitejších momentov v jej kariére.

S vypadnutím z turnaja sa Vondrousová ocitla v krúžku len štyroch hráčok, ktoré v histórii turnaja na Wimbledonu vypadli v úvodnom zápase ako obhajkyne titulu. Z fakt, nebol len prvým prípadom, keď obhajca titulu na Wimbledone prehral v úvodnom zápase. Vondrousová sa teraz radí aj medzi deväť žien v Open ére, ktoré vypadli v prvej kole ako obhajkyne titulu na niektorom z Major turnajov.

Tenis

Articles You May Like

Valentina Shevchenko a Alexa Grasso: Vyvrcholenie trilógie na UFC 306
T.J. Oshie a jeho dlhodobé zranenie: Konečné rozuzlenie kariéry v NHL?
Michael Chandler vs. Charles Oliveira: Kritický súboj v UFC 309
Anthony Joshua sa pripravuje na významný súboj s Danielom Duboisom

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *