Venezuela porazila Mexiko na Copa América

Venezuela porazila Mexiko na Copa América

Venezuelský brankár Rafael Romo povedal, že jeho tím bol „podceňovaný“ po ich výhre 1-0 nad Mexikom vo štvrtok na Copa América. Kritizoval „arroganciu“ a „nevedomosť“ mexických mien pred zápasom. Romo zachytil 87. minútový pokutový kop od náhradníka Mexika Orbelína Pinedu – potom, ako Salomón Rondón dal Venezuele vedenie zo špotového kopu. Venezueta je teraz istá účasťou vo štvrťfinále Copa América pred ich posledným skupinovým zápasom proti Jamajke v Austin, Texas, v nedeľu, zatiaľ čo Mexiko bude potrebovať poraziť Ekvádor v Glendale, Arizona, aby postúpili.

„Mexiko je veľký tím, ktorý dobre hrá,“ povedal Romo pre TUDN. „Máme skromnosť uznať našich súperov. Nemáme tú aroganciu, tú nevedomosť, ktorú mnohí mexickí novinári majú a podcenili nás. Prišli sme sem vykonávať našu prácu a získali sme tri body, ktoré sú pre nás veľmi cenné.“

Venezuela neporazila Mexiko v 13 zápasoch pred stredajším zápasom v SoFi Stadium v Inglewood, Kalifornia. Pred zápasom bola na prednej strane mexického športového denníka Record hlavička „Venezuela, som tvoj otec“ – s obrázkom Darth Vadera – zdôrazňujúca „absolútnu dominanciu“ Mexika v predchádzajúcich stretnutiach. Venezuela skončila v skupinovej fáze na Copa Amércia 2021 na poslednom mieste vo svojej skupine, zatiaľ čo v roku 2019 boli porazení Argentínou vo štvrťfinále. „Som šťastný, že sme dokázali priniesť radosť ľuďom v Venezuele. Hrali sme pre to,“ povedal tréner Venezuely Fernando Batista.

Futbal

Articles You May Like

Canelo Alvarez a Edgar Berlanga: Súboj, na ktorý sa čaká
Florida Panthers posilňujú svoj základ v Broward County
Canelo Alvarez obhájil svoje tituly proti Edgárovi Berlangovi
Budúcnosť Keiry Walsh a strategické rozhodovanie v Barcelone

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *