Porzingis underwent surgery, out for five to six months

Porzingis underwent surgery, out for five to six months

Boston Celtics oznámili v stredu, že stredný hráč Kristaps Porzingis podstúpil operáciu na opravu zriedkavej zranenia nohy, ktoré utrpel počas finále NBA, a že jeho doba rekonvalescencie bude päť až šesť mesiacov – čo znamená, že sa nevráti až do začiatku ďalšej sezóny pre obhajcov titulu. Porzingis vo veku 28 rokov utrpel potrhnutie stredného retinakula, ktoré umožnilo dislokáciu šliapeho dvojhlaveho šľachu v zápase 2 – zranenie, ktoré tím označil ako „zriedkavé“ vo svojom tlačovom vyhlásení.

Následne vypadol zo zápasov 3 a 4, aby sa vrátil a dosiahol päť bodov za 16 minút v zápase 5, keď Boston získal titul NBA s výhrou 106-88 nad Dallas Mavericks. „Nemám toho veľkého záujem,“ povedal Porzingis pre ESPN v noci, po tom, čo povedal, že mu na liečenie trvá veľa času. „Opravím to. Toto je najdôležitejšie a všetko to, čo po mojom zranení hojení, to je úplne stojí za to.“

Boston získal Porzingisa z Memphisu Grizzlií pred rokom tohto týždňa, poslal Marcusa Smarta a získať späť dva prvých kôl v dohode, ktorú Celtics dúfali, že im umožní diverzifikovať ich útok a pomôcť im konečne prekonať prekážku a získať rekordný 18. titul NBA. Porzingis dobre zapadol do Celtics, priemerne dosahoval 20,1 bodu a 7,2 doskoky pri streľbe 51,6% a Boston prešiel NBA s ligovo vedúcimi 64 výhrami predtým, ako vyhral 16-3 v play off a vyhral šampionát.

Počas Porzingisovho vynechania bude očakávať, že Boston načne nasadiť Ala Horforda na začiatku ďalšej sezóny, kým Porzingis nebude zdravý, zatiaľ čo Neemias Queta má nezaručenú zmluvu. Dvaja strední hráči Bostonu, ktorí nastúpili s Porzingisovým zranením počas play off, Xavier Tillman a Luke Kornet, sú obaja neobmedzení voľní hráči.

NBA

Articles You May Like

Oslava dedičstva: Sacramento Kings odhalili klasické uniformy pri príležitosti 40. výročia v Kalifornii
Budúcnosť Seana O’Malleyho po strate a rehabilitácii
Nezávislé konanie o možných porušeniach Manchester City a jeho potenciálne následky
Michael Chandler vs. Charles Oliveira: Kritický súboj v UFC 309

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *