Plány Oakland Athletics na nový štadión v Las Vegas: Financovanie, dohody a termíny

Plány Oakland Athletics na nový štadión v Las Vegas: Financovanie, dohody a termíny

Oakland Athletics vedúci Sandy Dean nedávno informoval Las Vegas Stadium Authority, že klub neplánuje využiť celý vyčlenený verejný fond vo výške 380 miliónov dolárov na výstavbu nového štadióna v Las Vegas. Z vyčlenenej sumy plánujú A’s minúť 350 miliónov dolárov, čím zostane 30 miliónov nenaplnených. Okrem toho tím plánuje financovať 300 miliónov dolárov zo nákladov na štadión, ale zatiaľ nie sú zabezpečení žiadni veritelia.

Investori a dohody

Dean spomenul, že bol prejavý značný záujem zo strany rôznych spoločností, ktoré sa chcú zapojiť do projektu. Zvyšných 850 miliónov potrebných na dokončenie 1,5 miliardového štadióna príde z privátneho kapitálu. A’s si preto vybrali služby spoločnosti Galatioto Sports Partners z New Yorku, aby im pomohli pri zabezpečení investorov. Počas zasadnutia rady sa diskutovalo o 30-ročnej dohode o nedostatku, ale k nej ešte nedošlo.

Tím si stanovil cieľ mať 33 000-miestne hráčsko pripravené na začiatok sezóny 2028. Spoločne s Steveom Hillom, prezidentom a generálnym riaditeľom Las Vegas Convention and Visitors Authority, zabezpečili, že potrebné financovanie bude zabezpečené pre projekt, ktorý vlastní John Fisher. Hill uviedol, že nájomná zmluva bude témou diskusie na nadchádzajúcom rokovaní stadiónového orgánu 15. augusta, pričom sa predpokladá, že hlasovanie o dokumentoch pre výstavbu bude 19. decembra.

Tento rok sa pre A’s v Oaklade značí posledným, po ktorom budú hrať nasledujúce tri sezóny, s možnosťou štvrtého, na štadióne Triple-A v West Sacramento, Kalifornia. A’s budú zdieľať zariadenie s River Cats, Triple-A odnožou San Francisco Giants. Plány Oakland Athletics na nový štadión v Las Vegas sú postupne presadzované s detailnými finančnými stratégiami, usporiadaním zápasov, termínmi dokončenia a zvážením umiestnenia. Prechod z Oaklendu do Las Vegas znamená pre franšízu významnú zmenu a rozvoj štadióna si kladie za cieľ poskytnúť moderné a vzrušujúce miesto pre nadšencov baseballu v nasledujúcich rokoch.

MLB

Articles You May Like

Výzvy a perspektívy Colorado Avalanche pred novou sezónou
Michael Chandler vs. Charles Oliveira: Kritický súboj v UFC 309
Juventus sa vracia s presvedčivým víťazstvom nad PSV Eindhoven
Skončenie ambícií Veľkej Británie v Davis Cupe: Zmar kontra Kanade

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *