U.S. mužský olympijský futbalový tím zvíťazil nad Novým Zélandom na Olympiáde v Marseille

U.S. mužský olympijský futbalový tím zvíťazil nad Novým Zélandom na Olympiáde v Marseille

U.S. mužský olympijský futbalový tím dokázal otočiť svoje šťastie výnimočným výkonom proti Novému Zélandu na štadióne Velodrome v Marseille vo Francúzsku. Po sklamanom štarte v ich prvom zápase tím vystrelil na všetky valce, keď do polhodiny hry skóroval tri góly. Tento dominujúci výkon im nielen zabezpečil víťazstvo 4-1, ale aj znovu oživil ich nádeje na postup do vyraďovacích kôl.

Američania prevzali kontrolu nad zápasom hneď na začiatku, pričom Djordje Mihailovic skóroval z pokutového kopu už po ôsmich minútach zápasu. Toto nasledovalo presné zakončenie Walkera Zimmermana štyri minúty neskôr. Gianluca Busio potom pridal tretí gól v 30. minúte, upevňujúc vedenie tímu. Avšak večer Busia skončil skôr kvôli zraneniu hamstringu, ktoré hodilo tieň na inak bezchybný výkon.

Napriek Busiovej zraneniu pokračoval tím USA v domínovaní nad Novým Zélandom počas celého zápasu. Aaronson, ktorý skóroval svoj prvý olympijský gól v 58. minúte, zabezpečil víťazstvo pre svoj tím. Tento odolný výkon bol ostrým kontrastom ku ich predchádzajúcemu zápasu proti Francúzsku, kde zlyhali v závere a utrpeli prehru 3-0.

Tím USA mužov sa pripravuje na získanie olympijskej medaily, čo ešte žiadnemu americkému mužskému tímu predtým nepodarilo. Ich stratégiou je napísať svoje mená do histórie a stanúť na olympijskom pódiu. Inšpirovaní úspechom ženského národného tímu USA sú muži nevedomí urobiť dojem na medzinárodnej scéne. S kľúčovým finálnym zápasom skupinovej fázy proti Guinei sa muži USA držia svoj osudu vo vlastných rukách. Víťazstvo v nadchádzajúcom zápase takmer iste zabezpečí ich miesto vo štvrťfinále – čo sa im nepodarilo už od roku 2000.

Tím USA mužov má pevnú vieru v seba a ich kolektívnu silu, čo sľubuje úspech na zvyšok turnaja. Snažia sa napísať históriu a sú pripravení na veľkosť na olympijskom futbale.

Futbal

Articles You May Like

Harry Kane vytvoril históriu v Lige majstrov a posunul Bayernu Mníchov k triumfu
Oslava dedičstva: Sacramento Kings odhalili klasické uniformy pri príležitosti 40. výročia v Kalifornii
Michael Chandler vs. Charles Oliveira: Kritický súboj v UFC 309
Víťazstvo amerického tímu v Davis Cupe: Cesta k štvrťfinálam

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *