Jack Draper kritizuje fľaše na vodu na Parížskych olympijských hrách

Jack Draper kritizuje fľaše na vodu na Parížskych olympijských hrách

Britský tenista Jack Draper nedávno vyjadril svoje frustrácie ohľadom fľašiek na vodu, ktoré boli poskytnuté hráčom na Parížskych olympijských hrách. Svoje nespokojnosť prejavené po prehre s Taylorom Fritzom pri extrémnych horúčavách na Roland Garros dal jasne najavo. Napriek výhre v úvodnom sete, Draper podľahol podmienkam a nakoniec prehral zápas 6-7(3), 6-3, 6-2. S teplotami výrazne nad 85 stupňov Fahrenheita, Draper mal problém udržať fľašky na vodu chladné počas zápasu. Premočený potom, lamentoval nad tým, že fľašky, ktoré boli poskytnuté, sa neudržali chladné, čo spôsobilo, že hráči museli piť teplú vodu v žiariacich podmienkach. Draper zdôraznil dôležitosť udržiavania hydratácie a chladu počas intenzívnych zápasov, najmä pre niekoho ako on, kto veľmi potí.

Predloženie opatrení pre zlepšenie situácie

Na Roland Garros sú k dispozícii chladničky pri kurtoch, kde si hráči môžu uchovávať predplnené fľašky a ľadové utierky, ale Draper si myslí, že systém by sa mohol zlepšiť, najmä pri vysokých teplotách. Kritizoval skutočnosť, že fľašky poskytnuté sa stali neznesiteľne horúce, keď boli nechávané na kurte, čo bránilo hráčom udržať sa osviežení bez neustáleho dopĺňania počas prestávok. Draper navrhol, že by malo byť efektívnejší spôsob, ako majú hráči prístup k chladnej vode počas zápasov. Na druhej strane Taylor Fritz, ktorý sa lepšie vyrovnal s podmienkami a nakoniec vyhral zápas, taktiež uznanl, že bolo náročné nájsť studenú vodu na kurte. Aj keď boli dostupné fľašky o niečo chladnejšie na kurte ako niekde inde, súhlasil, že bolo náročné udržať hydratáciu s obmedzeným prístupom k chladnej vode počas zápasov.

Zlepšenie podmienok pre hráčov

Medzinárodná tenisová federácia (ITF) obhajovala súčasný systém a uviedla, že hráči môžu požiadať pomocníkov o dopĺňanie ich vody počas prestávok. Avšak sťažnosti Drapera poukázali na ťažkosti, ktorým čelia hráči, najmä v extrémnych horúčavách. Keďže teploty stále stúpali, ITF zaviedla protokoly pre extrémne horúčavy, ktoré umožňujú hráčom 10-minútovú prestávku po druhom sete singlových zápasov na ochladenie. Sťažnosti Jacka Drapera na fľašky na vodu na Parížskych olympijských hrách poukazujú na dôležitosť poskytnutia adekvátnych zdrojov pre hráčov na udržanie hydratácie a chladu počas zápasov. Spätná väzba od Drapera aj Fritza zdôrazňuje potrebu trvalých zlepšení, aby hráči mali prístup k chladnej vode a optimálnym podmienkam na to, aby mohli podávať svoj najlepší výkon na kurte.

Tennis

Articles You May Like

Oslava dedičstva: Sacramento Kings odhalili klasické uniformy pri príležitosti 40. výročia v Kalifornii
Skončenie ambícií Veľkej Británie v Davis Cupe: Zmar kontra Kanade
Emočná horská dráha v športe: Lekcie z neúspechu Heerenveenu
Osobitosti offseasonu NFL: Prípad Justina Jeffersona a tranzície medzi tímami

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *