John Elway: Preklad Titulu: Omyl Johna Elwaya pri vynechani theft Joshu Allena v roku 2018 NFL Draftu

John Elway: Preklad Titulu: Omyl Johna Elwaya pri vynechani theft Joshu Allena v roku 2018 NFL Draftu

John Elway, bývalý generálny manažér Denver Broncos, nedávno priznal, že jeho najväčšou chybou bolo vynechanie náprotivku Joshu Allena v roku 2018 NFL draftu. Elway si spomenul na golfový výlet s Allenom, kde si uvedomil, že urobil chybu pri výbere Bradley Chubba pred quarterbackom s pevnou rukou. Napriek impresívnym štatistikám z univerzity Allen z blízkeho Wyomingu, Elway sa rozhodol pre Chubba s piatym celkovým výberom, čo spustilo sériu chýb pri quarterbackoch pre Broncos.

Nie dlho pred vynechaním Joshu Allena urobil Elway ďalšie ľútočný rozhodnutie vyberajúc Paxtona Lyncha v roku 2016 NFL Draftu. Lynch, vysoký quarterback s pevnou rukou z Memphisu, nedokázal splniť očakávania a nakoniec bol vydaný zo zostavy po iba štyroch štartoch. Tento omyl, spolu s neskorším vynechaním Allena, označil pre Broncos úpadok v hľadaní trvalého quarterbacka.

Po odchode Peytona Manninga sa Broncos trápili pri hľadaní adekvátneho náhradníka na pozíciu quarterbacka. Elwayove voľby ako Case Keenum a Paxton Lynch nedokázali priniesť rovnaký úspech ako Manning. S dlhým zoznamom štartujúcich quarterbackov od Manningovho odchodu, vrátane dobrodružného Jarretta Stidhama a nováčikov Bo Nixa a Zacha Wilsona, Broncos sa nepodarilo obnoviť svoju bývalú slávu.

Elwayho éra ako generálneho manažéra Broncos začala silne, s dvoma vystúpeniami v Super Bowl a šampiónstvom v jeho prvých piatich rokoch. Avšak jeho neskoro draftové rozhodnutia, najmä pokiaľ ide o quarterbackov, viedli k poklesu úspechu pre franšízu. Elwayova zmena z hráčskej do administratívnej pozície priniesla nielen úspech, ale aj nešťastie, čo nakoniec vyvrcholilo jeho odchodom po sezóne 2020.

Elwayho odkaz v Denver Broncos je zmiešaný s úspechmi a zlyhaniami. Zatiaľ čo jeho začiatky priniesli majstrovskú slávu, jeho neskoré voľby v draftu, najmä čo sa týka quarterbackov, poznačili jeho reputáciu ako zručného manažéra. Zmeškané príležitosti s Joshom Allenom a omyl s Paxtonom Lynchom slúžia ako varovné príbehy pre budúcich generálnych manažérov v NFL. Ako Broncos pokračujú v hľadaní ich ďalšieho trvalého quarterbacka, ostáva otázne, či môžu znovu dosiahnuť úspech svojej slávnej minulosti pod novým vedením.

NFL

Articles You May Like

Budúcnosť Seana O’Malleyho po strate a rehabilitácii
Jannik Sinner: Nová etapa po dopingovom škandále
Los Angeles Dodgers: Výzvy spôsobené zranením Tylera Glasnowa
Víťazstvo amerického tímu v Davis Cupe: Cesta k štvrťfinálam

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *