Dojednane nové dohody o prenose s Bally Sports Channel má zásadný dopad na športových fanúšikov

Dojednane nové dohody o prenose s Bally Sports Channel má zásadný dopad na športových fanúšikov

Po mesiacoch čierneho vysielania kanálov Bally Sports sa Comcast konečne dohodol s Diamond Sports Group. Nová dohoda o prenose umožní fanúšikom baseballu opäť sledovať svoje miestne tímy od 1. augusta. Táto dohoda je úľavou pre mnohých predplatiteľov, ktorí od začiatku mája nemali prístup k živým, miestnym zápasom MLB, NBA a NHL, keďže Comcast stiahol kanály z éteru kvôli sporne o zmluvu. Nová dohoda stanovuje, že fanúšikovia môžu pristupovať k kanálom Bally Sports, ak sú predplatiteľmi balíka „Ultimate TV“ od Xfinity, čo je najdrahší káblový balík spoločnosti. Tí, ktorí do 30. augusta upgradujú na tento balík, obdržia trojmesačné skúšobné obdobie zadarmo. Avšak po skončení skúšobného obdobia budú musieť predplatitelia platiť ďalších 20 dolárov mesačne za prístup k týmto kanálom.

Táto dohoda je dôležitým víťazstvom pre Comcast, pretože počas predchádzajúcich rokovaní stál na presadení kanálov na vyššom tieri, čo by obmedzilo dosah kanálov. Skutočnosť, že sa Diamond Sports Group nakoniec zaviazala k požiadavkám Comcastu, zdôrazňuje dôležitosť Comcastu v plánoch Diamond na vyplácanie sa z konkurzu. S potvrdením vypočutia počas tej istej týždňa ako dohoda sa zdá, že Diamond dosahuje významný pokrok v reštrukturalizácii. Zabezpečením dohody s Comcastom dúfa Diamond, že sa otvorí cesta k novým dohodám o digitálnych právach s NBA a NHL. Spoločnosť momentálne drží lineárne práva k 12 tímom MLB, pričom Comcast hrá dôležitú úlohu na trhoch, kde sú založené tímy ako Atlanta Braves, Minnesota Twins a iné tímy s potenciálnymi postsezónovými vystúpeniami. Fanúšikovia tímov ako Marlins, Rays, Royals a Tigers, ktorí majú tiež práva na streamovanie cez aplikáciu Bally Sports, budú mať prospech z tejto novej dohody.

Avšak fanúšikovia tímov Braves a Twins, tímov, ktoré by sa mohli dostať do postsezóny, nemali pred dohodou prístup k aplikácii streamovania v rámci trhu. Dohoda s Comcastom nielen prospeje Diamondu v jeho reštrukturalizačných snahách, ale zároveň zabezpečuje, že fanúšikovia budú mať ďalej prístup k živým vysielaniam svojich obľúbených miestnych tímov. V reakcii na novú dohodu o prenose vyjadril generálny riaditeľ Diamondu David Preschlack optimismus o budúcnosti. Zdôraznil dôležitosť dosiahnutia dohody s Comcastom, pretože ide o tretieho najväčšieho distribútora spoločnosti. Preschlack tiež spomenul rokovania s NBA, zdôrazňujúc záväzok spoločnosti k vyriešeniu všetkých nevyriešených otázok, aby sa zabezpečil ďalej prístup pre fanúšikov k športovým programom. Rozlúčenie s čiernym vysielaním kanálov Bally Sports prostredníctvom novej dohody o prenose s Comcastom predstavuje významný míľnik pre obidve spoločnosti a športových fanúšikov. Ako sa sezóna baseballu zahrieva a k blížia sa záverečné zápasy NBA a NHL, predplatitelia teraz môžu vychutnať sledovanie svojich obľúbených miestnych tímov bez akejkoľvek prerušenia. Táto dohoda nielen prospeje Comcastu a Diamond Sports Group, ale aj zdôrazňuje dôležitosť spolupráce a kompromisu vo svete športového vysielania.

NHL

Articles You May Like

T.J. Oshie a jeho dlhodobé zranenie: Konečné rozuzlenie kariéry v NHL?
Jordan Love sa vracia: Aké výzvy čakajú Green Bay Packers?
Obrátenie osudu Chicago White Sox: Po dlhom období súžení sa nadchádzajú nové víťazstvá
Osobitosti offseasonu NFL: Prípad Justina Jeffersona a tranzície medzi tímami

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *