Jürgen Klopp odmietol ponuky trénerských pozícií v Spojených štátoch a Anglicku

Jürgen Klopp odmietol ponuky trénerských pozícií v Spojených štátoch a Anglicku

Jürgen Klopp, bývalý manažér Liverpoolu, nedávno jasne vyjadril, že nie je záujem o prijatie trénerských pozícií vo výberových tímoch mužov Spojených štátov alebo Anglicka. Napriek tomu, že bol spojený so zamestnaním vo výberovom tíme USMNT a potenciálne ako nástupca Garetha Southgatea ako trénera Anglicka, Klopp pevne vylúčil návrat k trénovaniu po odchode z Liverpoolu.

Toto rozhodnutie prišlo po takmer deviatich rokoch v Anfielde, kde Klopp viedol tím k mnohým úspechom. Počas Medzinárodného trénerského kongresu vo Wurzburgu, Nemecko, Klopp vyhlásil: „Od dnešného dňa to pre mňa končí ako trénera.“ Toto odvážne vyhlásenie naznačuje, že Klopov čas vo svete trénovania sa možno skončil.

Hoci prejavil záujem o prácu vo futbale a pomáhanie iným svojimi skúsenosťami a kontakmi, Klopp zdôraznil, že v súčasnosti neaktívne prenasleduje žiadne trénerské príležitosti. Napriek špekuláciám o potenciálnych ponukách práce sa Klopp jasne vyjadril, že momentálne nemá na stole žiadne konkrétne ponuky. Zdroje blízke Kloppovi odhalili, že je odhodlaný vziať si minimálne 12-mesačnú prestávku od tréningu po odchode z Liverpoolu. Táto prestávka by sa mohla predĺžiť, pričom Klopp uvažuje aj o tom, že sa k trénovaniu vôbec nevráti.

Hoci možnosť trénovania USMNT alebo Anglicka zostáva v pozadí, Klopp zdôraznil, že neaktívne nehľadá žiadne trénerské pozície. Toto rozhodnutie odráža Klopovu túžbu stráviť nejaký čas mimo hry a preskúmať iné možnosti v rámci futbalu. Napriek jeho úspešnému pôsobeniu v Liverpoolu a jeho hviezdnej trénerskej kariére je Klopova budúcnosť v trénovaní neistá. Zatiaľ čo úplný návrat k trénovaniu v budúcnosti nevylučuje, Klopovým súčasným zameraním je vziať si prestávku od hry a preskúmať iné možnosti v rámci futbalu. Jeho rozhodnutie odstúpiť od trénovania v tomto bode jeho kariéry ukazuje jeho vnútornú povahu a ochotu prijať nové výzvy mimo ríše trénovania. Len čas ukáže, čo budúcnosť prináša pre Jürgena Kloppa a či sa nakoniec vráti na tréningový priestor.

Futbal

Articles You May Like

Hokejová tragédia a emocionálne uzdravenie: Cesta Columbus Blue Jackets po strate Gaudreauovcov
Nečakané Tirádky: Oleksandr Usyk a Jeho Kontroverzný Zásah na Krakowskom Letisku
Drake London a jeho oslava: Reflexia na citlivosti vo svete športu
Juventus sa vracia s presvedčivým víťazstvom nad PSV Eindhoven

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *