Matúš Bowyer sa zaväzuje priznať vinu vo veci športového stávkového škandálu

Matúš Bowyer sa zaväzuje priznať vinu vo veci športového stávkového škandálu

Nelegálny stávkový organizátor zapojený do športového stávkového škandálu týkajúceho sa Ippeiho Mizuhary, bývalého tlmočníka superhvězdy Los Angeles Dodgers Shoheiho Ohtaniho, sa chystá priznať vinu na stávkovanie a pranie špinavých peňazí.

Podľa súdnych záznamov odhalených federálnymi prokurátormi čelí Mathew Bowyer, 49 rokov, obvineniam z prevádzkovania nezákonnej hazardnej hry, prania špinavých peňazí a podvodu na daních. Advokát Bowyera, Diane Bass, uviedla, že je pripravený prevziať zodpovednosť za svoje činy.

Navzdory tomu, že sa predtým konanie zapečatilo, je teraz potvrdené, že Bowyer bol predmetom federálneho vyšetrovania. V rámci dohody o vine Bowyer priznal, že v roku 2022 obdržal viac ako 4 milióny dolárov neuvedeného príjmu a nepravdivo uviedol svoj zdaniteľný príjem vo výške 607 897 dolárov.

Prokurátori upozornili, že Bowyerova stávková prevádzka porušovala kalifornské zákony týkajúce sa stávkovania a zapojila viac ako päť jednotlivcov, čo môže Bowyerovi viesť k prísnejmu trestu. Napriek tomu tým, že sa priznal, pravdepodobne dostane redukovaný trest z maximálnych 18 rokov väzenia. Posledné rozhodnutie o treste Bowyera učiní sudca John W. Holcomb, ktorý je aj zodpovedný za stanovenie trestu Mizuhare.

Účasť Ippeiho Mizuhary

Mizuhara uzatvoril značný počet stávok so Bowyerovou nelegálnou stávkovou prevádzkou, čím sa stal jedným z aspoň 700 klientov stávkovej kancelárie, namiesto pôvodne ohlásených viac ako 600 klientov. Bowyerove kriminálne aktivity sa rozpínali po Kalifornii a Nevade, pričom využívali call centrum a webové stránky so sídlom v Kostarike na správu klientových účtov. Bowyer nariadil Mizuharovi, aby vykonal významné platby na rôzne bankové účty, vrátane smerovania miliónov dolárov na stávkové aktivity v kasínach v Las Vegas.

Skandál sa rozšíril aj na reality televíznu hviezdu Ryana Boyajiana, ktorý dostával platby z bankového účtu Ohtaniho na financovanie svojich kasínových stávkových aktivít v Resorts World Las Vegas. Napriek tvrdeniam, že Boyajian nie je stávkový organizátor, bol identifikovaný ako spolupracovník v trestnom stíhaní proti Mizuhare.

Význam odhaľovania športových podvodov

Účasť významných osobností ako Ohtani a Boyajian vo škandále zdôrazňuje rozsiahle dôsledky nezákonných stávkových aktivít. Vyšetrovanie Bowyerových operácií sa zintenzívnilo po dotazoch ohľadne prevodov z bankového účtu Ohtaniho, čo nakoniec viedlo k obvineniam Mizuhary za bankové podvody. Federálni agenti zadržali Mizuharov telefón, odhalujúc incriminujúce textové správy s Bowyerovou organizáciou.

Okrem Mizuhary dohoda o vine uvádza ďalších dvoch stávkarov, vrátane profesionálneho hráča baseballu a bývalého hráča nižšej ligy, ktorí boli zapojení do stávkových aktivít s Bowyerovou organizáciou.

Športový stávkový škandál okolo bývalého tlmočníka Shoheiho Ohtaniho, Ippeiho Mizuhary, nám poskytuje pohľad na nezákonné aktivity jednotlivcov ako Mathew Bowyer a právne následky, ktoré čelia. Prepojenie profesionálnych športov, stávkovania a kriminálnych podnikov zdôrazňuje dôležitosť dodržiavania integrity športu a zaisťovania zodpovednosti pre tých, ktorí sa podieľajú na nezákonných stávkových aktivitách.

MLB

Articles You May Like

Cleveland Cavaliers uzavreli zmluvu s Isaacom Okorom na tri roky
Florida Panthers posilňujú svoj základ v Broward County
Manchester City a jeho boj s absenciou De Bruyneho pred dôležitým zápasom s Arsenalom
Emocionálne Landskapy Profesionálneho Športu: Návrat Russella Wilsona do Denveru

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *