Americký tím zabezpečil prvé miesto v štvrťfinále olympijského turnaja v Paríži

Americký tím zabezpečil prvé miesto v štvrťfinále olympijského turnaja v Paríži

Počas posledných troch rokov sa tím USA pripravoval, rekrutoval a zlepšoval, aby dosiahol tento nadchádzajúci týždeň v Paríži. A vynaložili vynikajúci úsilie na dosiahnutie piateho po sebe nasledujúceho zlatého medailového miesta. Tím vykonal svoje posledné kroky pred odchodom do francúzskej metropoly v sobotu, skončil olympijské zápasy v bazéne s bilanciou 3-0 po víťazstve 104-83 nad Portorikom a zabezpečil si najvyššie celkové postavenie v medailovom kole. To sa začne v utorok, kedy sa Spojené štáty stretnú s Brazíliou vo štvrťfinále v aréne Bercy.

Kevin Durant, ničivý striedajúci strelec, si počínal veľmi dobre, keď pridal 11 bodov pri ďalšom dôležitom výkone zo striedačky. Keď nebolo Duranta, bol to jeho spoluhráč z druhej formácie Anthony Edwards, ktorý pridal 15 bodov v prvých 10 minútach na palubovke a celkovo 26 bodov pri 11 z 15 streleckých pokusov. Jeho dvojručný dunaj v štvrtom štvrtroku bude jednou z trvalejších spomienok na hry USA v Lille počas minulého týždňa. LeBron James, neustále vytvárajúci hru, odohral posledné dva zápasy na pozícii rozohrávača – Jrue Holiday si odskočil z preventívnych dôvodov s mierne zraneným členkom – a predviedol svoju klasickú hru. James mal osem asistencií proti Portoriku a po troch zápasoch skupinovej fázy ich mal celkovo 21. Taktiež dosiahol 10 bodov.

Američania prehrávali o osem bodov v druhom štvrtroku, keď v sobotu vošla na palubovku druhá formácia. Keď opustili palubovku po približne osem minút hry, premenili svoje manko na päťbodové vedenie. Ich prvý polčas zmenil priebeh hry už po piatykrát za sebou. Boli to Anthony Davis, Derrick White a Bam Adebayo v kombinácii s Durantom a Edwardsom, ktorí boli v tento deň neskutočne silní na medzinárodnej úrovni. Ich kolektívny tlak na loptu, obrana pod košom a doskoky boli pre Portoriko neprekonateľné.

Napriek týmto skvelým výkonom sa pozornosť venovala aj iným hráčom. Joel Embiid mal možnosť získať určitý impulz. Po slabšom výkone v úvodnom zápase proti Srbsku a následnom vynechaní stretnutia so Južným Sudánom mal Embiid výhodu vo svojej fyzickej konštrukcii a jeho spoluhráči sa mu snažili dodať sebavedomie. Výsledkom bola jednoducho jeho najlepšia hra na olympiáde, keď pridal 15 bodov a dvakrát blokoval súpera. Jayson Tatum, ktorý strávil úvodný zápas na lavičke v dôležitom rozhodnutí, odštartoval svoj druhý zápas v rade a predviedol silný výkon s 10 bodmi, 10 doskokmi a 3 asistenciami. Portoriko viedol strážca New Orleans Pelicans Jose Alvarado s 18 bodmi.

NBA

Articles You May Like

Jordan Love sa vracia: Aké výzvy čakajú Green Bay Packers?
Strategie pre úspešné budovanie tímu v fantazijnej basketbalovej sezóne
Transformácia Philadelphie: Nová aréna pre 76ers a jej dôsledky pre komunitu
Valentina Shevchenko a Alexa Grasso: Vyvrcholenie trilógie na UFC 306

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *