Znovuzrodenie sochy Jackieho Robinsona v Wichite

Znovuzrodenie sochy Jackieho Robinsona v Wichite

V srdcervúcom podujatí organizátori ligy 42 vo Wichite, Kansas, odhalili verejnosti zbrusu novú sochu Jackieho Robinsona. Táto socha nahradila pôvodnú, ktorá bola ukradnutá z parku vo meste a neskôr bola vandalizovaná. Odhalenie tejto sochy označilo koniec dlhých a náročných šiestich mesiacov pre komunitu Ligy 42. Bob Lutz, výkonný riaditeľ ligy 42, vyjadril svoju úľavu a vďačnosť, že socha bola konečne vrátená na svoje správne miesto v McAdams Parku. Toto podujatie navštívilo približne 300 ľudí, vrátane bývalých hráčov MLB ako CC Sabathia, Dellin Betances, Jeremy Guthrie a Mike Pelfrey. Okrem toho Tony Reagins, hlavný manažér rozvoja baseballu MLB, bol prítomný, aby ukázal svoju podporu. Členovia vedenia Kansas City Royals tiež boli prítomní, zdôrazňujúc význam sochy a jej spojenie s baseballovou komunitou. Novú sochu financovala MLB a vytvorila ju spoločnosť Art Castings of Colorado, pričom použila pôvodný odlievač vyvinutý neskôr sochárom Johnom Parsonsom. Parsons, ktorý zomrel v roku 2022, zohral významnú úlohu pri tvorbe pôvodnej sochy, ktorá sa bohužiaľ stratila. Odhodlanie vytvoriť sochu a vrátiť ju na svoje správne miesto ukazuje angažovanosť komunity a nadšencov do baseballu na počesť odkazu Jackieho Robinsona.

Vplyv Jackieho Robinsona

Vplyv Jackieho Robinsona na komunitu Ligy 42 bol zjavný, pričom mnohí hráči, vrátane 8-ročného Marcusa Jonesa, vyjadrili svoje obdiv k legendárnemu baseballovému hráčovi. Jones nazval Robinsona „iskrou“ pre ligu, zdôrazňujúc hlboký vplyv odkazu Robinsona na mladých športovcov. Prítomnosť čiernych a latinskoamerických hráčov v Lige 42 ďalej zdôrazňuje rozmanitosť a inkluzívnu povahu ligy, vysielať Robinsonovu predstavu o prekonávaní prekážok vo športe. Po ukradnutí pôvodnej sochy nasledovalo dlhé vyšetrovanie, ktoré vyústilo v zatknutie Ricka Aldereta, ktorý sa doznal k odcudzeniu a ďalším obvineniam. Motivácia Ricka Aldereta pre krádež, ako sa podelil s Bobom Lutzom počas stretnutia, odhalila boj s dlhodobým problémom so závislosťou na drogách. Vandalizmus a zničenie sochy poukázali na výzvy, ktorým čelia jednotlivci bojujúci s návykovými látkami a vplyvom, ktorý má na komunity.

Záver

Odhalenie novej sochy Jackieho Robinsona vo Wichite symbolizuje odolnosť, jednotu a trvajúce dedičstvo baseballovej ikony. Napriek výzvam a prekážkam, ktorým čelí Liga 42, neochvejná oddanosť komunity pre zachovanie pamiatky Robinsona odráža ducha vytrvalosti a kamarátstva. Obnovená socha slúži ako svetlo nádeje a inšpirácie pre nasledujúce generácie, pripomínajúc nám trvajúcu silu športu a jednoty pri prekonávaní ťažkostí.

MLB

Articles You May Like

Canelo Alvarez obhájil svoje tituly proti Edgárovi Berlangovi
Drake London a jeho oslava: Reflexia na citlivosti vo svete športu
Juventus sa vracia s presvedčivým víťazstvom nad PSV Eindhoven
Cleveland Cavaliers uzavreli zmluvu s Isaacom Okorom na tri roky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *