Francis Ngannou sa vracia do MMA v PFL debutuje

Francis Ngannou sa vracia do MMA v PFL debutuje

Bývalý ťažký váhový šampión UFC Francis Ngannou oznámil svoj návrat do MMA, keď sa pripravuje na svoj debut v Professional Fighters League v októbri. Po krátkej prestávke od športu je Ngannou pripravený znova vstúpiť do klietky a postaviť sa 2023 PFL šampiónovi ťažkej váhy Renanovi Ferreirovi na superbojovom karte PFL Pay-Per-View 19. októbra. Tento moment označuje významný okamih v kariére Ngannoua, keď sa vracia do sveta zmiešaných bojových umení.

Návrat do MMA

Ngannou, ktorý má teraz 37 rokov, naposledy súťažil v MMA zápase, keď obhajoval ťažkú váhu UFC proti Cirylovi Ganeovi na UFC 270 v januári 2022. Avšak spory o zmluvu s UFC viedli k jeho odchodu z organizácie, čo viedlo k tomu, že mu Dana White v januári 2023 odobral pás. Napriek svojim úspechom v UFC, vrátane víťazstva nad Stipem Miocicom v roku 2021, ktorým získal titul ťažkej váhy, Ngannou čelil problémom v rokovaniach o zmluvách, ktoré vedú k jeho odchodu.

Podpis s PFL

Po odchode od UFC sa Ngannou v máji 2023 podpísal s Professional Fighters League, kde sa stal aj predsedom a majiteľom PFL Africa. PFL ponúka jedinečný formát súťaže v MMA, zahŕňajúci pravidelnú sezónu, play-off a majstrovskú udalosť. Ngannou sa však bude zameriavať predovšetkým na superbojové karty promotéra, začínajúc svojím nadchádzajúcim zápasom proti Renanovi Ferreirovi.

Počas svojho času mimo MMA sa Ngannou pustil do sveta boxu, kde sa stretol s osobnosťami ako Tyson Fury a Anthony Joshua. Aj keď predviedol svoje schopnosti vo vymedzenom kruhu, vrátane tesného zápasu s Furym a výzvy ho počas celého zápasu, Ngannou sa napokon rozhodol vrátiť sa ku koreňom MMA. S Ferreirou, ktorý sa teší na skvelý rekord a nedávne víťazstvá, sa Ngannou pripravuje na to, čo nazýva „zápas mojej kariéry“.

Okrem veľmi očakávaného návratu Ngannoua do oktagonu, budúca PFL karta v októbri tiež predstaví Cris „Cyborg“ Justino, ktorá sa postaví Larisse Pachecovi. Udalosť sa sľubuje byť spektáklem pre fanúšikov MMA, keď sa niektorí z najväčších mien športu chystajú ukázať svoje zručnosti v klietke. Keď sa Ngannou pripravuje na to, aby zanechal svoj odtlačok v Professional Fighters League, MMA svet nevedomky očakáva jeho návrat a možné zápasy, ktoré ho čakajú v budúcnosti. Návrat Ngannoua do MMA v Professional Fighters League znamená novú kapitolu v jeho kariére. Počas svojho času v UFC a testovaní si svoje schopnosti v boxe je Ngannou pripravený dokázať sa ešte raz vo svete zmiešaných bojových umení. S nadchádzajúcim zápasom proti Renanovi Ferreirovi, fanúšikovia sa môžu tešiť na intenzívnu bitku medzi dvoma ťažkými váhovými súpermi. Keď sa Ngannou pripravuje na zápas svojho života, komunita MMA čaká s uzdravovaním dychu, aby svedčila o jeho návrate do oktagonu a o vplyve, ktorý bude mať na šport v budúcnosti.

MMA

Articles You May Like

Transformácia Philadelphie: Nová aréna pre 76ers a jej dôsledky pre komunitu
Aljamain Sterling a jeho nečakané stiahnutie z UFC 307: Čo to znamená pre budúcnosť váhovej kategórie
Emočná horská dráha v športe: Lekcie z neúspechu Heerenveenu
Valentina Shevchenko a Alexa Grasso: Vyvrcholenie trilógie na UFC 306

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *