Historicky moment predaja Babe Ruthovej dresu „volanie po strele“ na aukcii

Historicky moment predaja Babe Ruthovej dresu „volanie po strele“ na aukcii

V monumentálnom momente histórie športových suvenírov bola recently predaná dres, ktorý nosil baseballový ikona Babe Ruth počas jeho slávneho „volania po strele“ v hre 3. zápasu Svetovej série z roku 1932 s aukčnej spoločnosti Heritage Auctions za ohromujúcich 24,12 miliónov dolárov. Tento predaj rozdrví všetky predchádzajúce rekordy pre najdrahší športový predmet, ktorý sa kedy predal na aukcii, čo predstavuje významný míľnik vo svete športových suvenírov.

Dres Rutha bol veľmi žiadaným predmetom, pretože nebolo dostupný verejnosti takmer dve desaťročia pred touto aukciou. Naposledy bol predaný na aukcii v roku 2005 za 940 000 dolárov, ale nebolo jednoznačne prepojený s tretím zápasom Svetovej série z roku 1932 alebo známym „volaním po strele“. Nedávne pokroky v technológii umožnili viacerým spoločnostiam úspešne vyfotografovať dres k ikonickej chvíli na štadióne Wrigley Field v Chicagu, čo významne zvýšilo jeho hodnotu v očiach zbierateľov a športových nadšencov.

Keď Heritage Auctions oznámila aukciu Ruthovej dresu, očakávania boli vysoké, pričom odhady naznačovali, že by sa mohol predávať za viac ako 30 miliónov dolárov, a naozaj, nedal na seba dlho čakať. Chris Ivy, riaditeľ športových aukcií v Heritage Auctions, opísal dres ako „Mona Lisu“ športových suvenírov a zdôraznil jeho trvalú príťažlivosť v histórii baseballu a americkej kultúre. Vyjadril istotu, že predaj Ruthovej dresu nastaví nový štandard pre športové suveníry, vyvolávajúc široký záujem a vzrušenie medzi zbierateľmi.

Predaj Babe Ruthovej dresu „volanie po strele“ nie je len významnou udalosťou v histórii športových suvenírov, ale tiež zdôrazňuje trvalú príťažlivosť a hodnotu ikonických športových relikvií. Kúpca dresu nebol verejne zverejnený, ale údajne bolo desať ľudí ochotných zaplatiť medzi 15 a 20 miliónov dolárov za tento vzácny kus baseballovej histórie. Príťažlivosť vlastnenia takej historickej artefaktu prevyšuje tradičné investície, pričom mnohí zbieratelia ho vnímajú ako spúšťač konverzácie a hmatateľné spojenie s bohatou históriou športu. Okrem Ruthovho dresu bolo na aukcii predaných niekoľko ďalších významných športových suvenírov, čím sa ešte viac upevnila významnosť tejto udalosti na trhu so športovými suvenírmi.

Predaj dresu „volanie po strele“ Babe Rutha predstavuje historický moment vo svete športových suvenírov, nastavujúc nový štandard pre hodnotu a význam ikonických športových suvenírov. Trvalé odkazy Babe Rutha a iných legendárnych postáv športu neprestávajú fascinovať zbierateľov a nadšencov, zdôrazňujúc nadčasovú príťažlivosť zachovávania a oslavovania histórie hry. Keď sa dosahujú nové milestóny na trhu so športovými suvenírmi, hodnota týchto drahocenných artefaktov len rastie, zabezpečujúc, že odkaz týchto ikonických chvíľ bude milovaný aj v nasledujúcich generáciách.

MLB

Articles You May Like

Seattle Mariners a ich roztrpčujúca prehra proti New York Yankees
Cesta Emmy Raducanu na Kórejskom Open: Závan nádeje a odhodlania
Emocionálne Landskapy Profesionálneho Športu: Návrat Russella Wilsona do Denveru
Florida Panthers posilňujú svoj základ v Broward County

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *