Dominic Thiem: Odchod tenisovej hviezdy

Dominic Thiem: Odchod tenisovej hviezdy

Dominic Thiem, rakúsky tenista známy pre svoj silný forhend a neuveriteľné výkony na kurtu, nedávno čelil srdcervúcou prehrou v prvom kole na US Open proti Benovi Sheltonovi. Táto porážka znamenala koniec jeho kariéry na Grand Slamoch, pričom Thiem vyjadril vďaku za možnosť hrať pred preplneným štadiónom po tom, čo vyhral svoj jediný titul na Grand Slame v prázdnom Arthur Ashe Stadium kvôli pandémii COVID-19.

Boj s poraneniami a rozhodnutie o ukončení kariéry

Thiem, ktorý sa chystá osláviť 31. narodeniny, pociťoval problémy s poranením zápästia v posledných rokoch, čo ho priviedlo k oznámeniu, že sezóna 2023 bude jeho poslednou. Dostal divokú kartu na US Open a počas turnaja odohral len 10 zápasov. Napriek tomu, že vyhral US Open v roku 2020 vo vzrušujúcom finále proti Alexanderovi Zverevovi, jeho kariéra začala klesať potom, čo v júni 2021 utrpel poranenie pravého zápästia. Toto zranenie ovplyvnilo jeho výkonnosť a silu na kurtu.

Thiem sa nedokázal dostať späť do svojej pôvodnej formy a silu na kurtu po zranení v roku 2021, čo mu vytvorilo nevýhodu proti hráčom ako Shelton, ktorí predviedli impresívny forhend počas ich zápasu. Jeho ne schopnosť obnoviť svoju predchádzajúcu formu a silu na kurtu prispeli k jeho klesajúcemu umiestneniu v rebríčku a nakoniec viedli k jeho rozhodnutiu o ukončení profesionálnej tenisovej kariéry.

Napriek sklamaniu na US Open dostal Thiem rám s kolážou fotografií z jeho účasti na turnaji, uznávajúc jeho prínos k športu. Plánuje zúčastniť sa na ďalších dvoch udalosti pred odchodom, ktorý vrcholí na zastávke ATP v októbri. Thiem opustí profesionálny tenis s pocitom uznanie a pokoja, no zároveň uznáva jedinečný vzrušenie a spokojnosť, ktoré prináša víťazstvo v dôležitom zápase tenisu, pocit, ktorý sa nedá replicovať v iných oblastiach života.

Na záver svojej profesionálnej tenisovej kariéry Thiem zostáva oddaný športu a napínavému svetu tenisu, a to najmä prostredníctvom svojej tenisovej akadémie v Rakúsku. Napriek výzvam a nezdare, ktorým čelil na konci kariéry, Thiem zanecháva dedičstvo odhodlania, zručností a športového správania, ktoré budú pamätané tenisovými nadšencami po celom svete. Koniec jeho hracej éry môže signalizovať novú kapitolu v jeho živote, avšak Thiemov vplyv na tenisový svet určite pretrvá roky.

Tennis

Articles You May Like

Tee Higgins: Rozporuplné fakty okolo zranenia a zmluvnej situácie
Canelo Alvarez a Edgar Berlanga: Súboj, na ktorý sa čaká
Osobitosti offseasonu NFL: Prípad Justina Jeffersona a tranzície medzi tímami
Arizona Diamondbacks: Zmeny v Kádri pred Playoffom

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *