Problém online zneužívania tenistov

Problém online zneužívania tenistov

Svetová jednotka medzi ženami Iga Swiatek nedávno upozornila na problém online zneužívania, s ktorým sa tenisti stretávajú na sociálnych mediálnych platformách ako X, Instagram, YouTube, Facebook a TikTok. Swiatek spolu s ďalšími hráčmi ako Caroline Garcia a Jessica Pegula upozornili na prevalenciu nenávistných a hroziacich správ, ktoré pravidelne dostávajú po zápasoch. Garcia zdieľala príklady ponižujúcich správ, ktoré dostala, naznačujúc, že na ňu bolo „stovky“ takýchto správ zameraných. Nárast nezdravých stávkových praktík bol tiež označený za jeden z dôvodov, prečo sú hráči cieľom na sociálnych médiách. French Open urobil krok vpred tým, že spolupracoval s firmou, ktorá používa umelej inteligencii na filtrovanie sociálnych médií hráčov na znečisťujúci obsah. Okrem toho, rôzne orgány riadiace tenisové turnaje, vrátane US Open, Wimbledonu, ženského okruhu a nižšieho ITF Tour, oznámili zahájenie služby na monitorovanie zneužívajúceho a hroziaceho obsahu na sociálnych mediálnych platformách. Tieto úsilie značia uznávanie škodlivého vplyvu, ktorý online zneužívanie môže mať na mentálny blahobyt hráčov. Swiatek zdôraznila potrebu viac nástrojov a riešení na riešenie online zneužívania, ktorému čelia hráči. Vyjadrila podporu iniciatíve Garcie vzdelávať ľudí o dôsledkoch online nenávisti. Swiatek navrhla použitie technológie umelej inteligencie na zlepšenie bezpečnosti hráčov na internete a zasadzovala sa za implementáciu nástrojov ako ten, ktorý ponúka Roland Garros, ktorý blokuje nenávistné správy. Hráčka požadovala zvýšenie príležitostí pre hráčov využiť takéto ochranné nástroje na ochranu ich mentálneho zdravia.

Jessica Pegula sa podelila o svoju skúsenosť s pokusom vyhnúť sa negatívnym komentárom na svojich osobných účtoch sociálnych médií, ale stále podliehajú online zneužívaniu prostredníctvom účtu jej značky o starostlivosti o pleť. Manažér účtu Pegula ju upozornil na prijímanie hrozieb smrti, zdôrazňujúc závažnosť online nenávisti, ktorej čelia hráči. Normalizácia takéhoto zneužívania predstavuje značné riziko pre mentálne zdravie a pohodu hráčov. Tlak na dobrý výkon na kurtu je zhoršený neustálym skúmaním a negativitou, s ktorými sa stretávajú online.

Rada od významných tenistov

Svetová jednotka medzi mužmi Jannik Sinner uznal prítomnosť negatívnych správ na sociálnych médiách, ale zdôraznil dôležitosť obklopovania sa blízkymi a úprimnými osobami, ktoré poznajú hráča mimo jeho verejného obraza. Sinner odporučil mladým športovcom prioritizovať názory tých, ktorí ich skutočne chápu ako jednotlivcov a športovcov. Podobne ruský hráč Karen Khachanov vyzval k láske a úcte zo strany fanúšikov a odberateľov, najmä počas náročných časov, ako je prehra v hlavnom turnaji.

Predstavované úsilie turnajov a samotných hráčov bojovať proti tomuto problému je kľúčové pre vytvorenie bezpečného online prostredia pre športovcov. Je nevyhnutné, aby tenisová komunita a fanúšikovia prejavovali podporu a rešpekt hráčom nielen na kurte, ale aj mimo neho, podporujúc kultúru láskavosti a porozumenia.

Tennis

Articles You May Like

Oslava dedičstva: Sacramento Kings odhalili klasické uniformy pri príležitosti 40. výročia v Kalifornii
Tee Higgins: Rozporuplné fakty okolo zranenia a zmluvnej situácie
Jordan Love sa vracia: Aké výzvy čakajú Green Bay Packers?
Jannik Sinner: Nová etapa po dopingovom škandále

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *