Smrť hokejových hráčov Johnnyho a Matthewa Gaudreauovcov

Smrť hokejových hráčov Johnnyho a Matthewa Gaudreauovcov

Columbus Blue Jackets krídelník Johnny Gaudreau a jeho brat Matthew boli zabití vo štvrtok, keď na nich narazilo vozidlo pri jazde na bicykloch, informovala štátna polícia New Jersey v správe v piatok. Johnny Gaudreau mal 31 rokov, Matthew 29 rokov. Podľa polície vodič Jeep Grand Cherokee narazil do dvoch „cyklistov“, identifikovaných ako Gaudreauovci, zozadu, keď sa snažil predbehnúť SUV z pravej strany, ktorý sa presunul bokom, aby urobil miesto pre dvoch cyklistov. Polícia, ktorá prišla na miesto v Oldmans Township, New Jersey o 20:19 hod, uviedla, že obaja Gaudreauovci utrpeli smrteľné zranenia. Vodič je podozrivý z alkoholu a bol obvinený zo dvojnásobného úmrtia autom, informovala polícia. Vyšetrovanie stále prebieha.

Obaja bratia, ktorí pochádzali z New Jersey, boli v oblasti, aby boli družbami na svadbe svojej sestry Katie, ktorá bola naplánovaná na piatok v Philadelphii. Blue Jackets označili smrť Gaudreauovcov za „nemysliteľnú tragédiu“ vo vyhlásení na sociálnych médiách. „Johnny hral hru s veľkou radosťou, čo cítil každý, kto ho videl na ľade,“ písali Blue Jackets. „Ponášal so sebou skutočnú lásku k hokeju všade, kde hrával od Boston College cez Calgary Flames až po Team USA a Blue Jackets. Rozvášnil fanúšikov tak, ako to vie iba Johnny Hockey. Vplyv, ktorý mal na našu organizáciu a náš šport, bol hlboký, ale je to maličký oproti nezmazateľnému dojmu, ktorý zanechal na každom, kto ho poznal.“

Johnny Gaudreau hral 11 sezón v NHL za Calgary Flames a Columbus Blue Jackets. Pripojil sa k Columbusu na sedemročnú zmluvu, ktorá začala v sezóne 2022-23. Bol hviezdou na All-Star za rok 2023 a minulej sezóne zaznamenal 12 gólov a 48 asistencií v 81 zápasoch. „Hokejová rodina NHL je šokovaná a smutná tragickým úmrtím útočníka Columbus Blue Jackets Johnnyho Gaudreaua a jeho brata Matthewa,“ povedal komisár NHL Gary Bettman vo vyhlásení. Matthew Gaudreau tiež hral hokej na Boston College a pre rôzne tímy v nižších ligách. Draftovaný Calgary Flames vo štvrtom kole v roku 2011, Johnny Gaudreau chodil na Boston College, kde získal prezývku „Johnny Hockey,“ keď pomohol orlom vyhrať národný titul v roku 2012. Vyhral dva roky po sebe ocenenia Hráč roka na východe a bol víťazom Hobey Baker Award v roku 2014, ktoré je udeľované najlepšiemu mužskému hráčovi v krajine.

Na výške 5 stôp 9 palcov a 180 libier, Gaudreau bol súčasťou generácie hokejistov, ktorí excelovali v ére rýchlosti a zručnosti, ktorá robila byť menším nevýhodnejším. Dosiahol 20 a viac gólov šesťkrát a bol hráčom s bod na zápas s 642 bodmi v 644 zápasoch sezónnych a playoffových zápasoch. Gaudreau sa stal nádejou NHL počas jeho jedinej sezóny v USHL s Dubuque Fighting Saints v rokoch 2010-11. Vedený budúcim trénerom Boston Bruins Jimom Montgomerym získali Fighting Saints USHL titul, Clark Cup, keď Gaudreau ako menší, ale zručný hráč strelil 36 gólov a 72 bodov v 60 zápasoch a následne strelil päť gólov a 11 bodov v 11 playoffových zápasoch. Predstavoval USA na MS juniorov do 20 rokov v roku 2013, kde pomohol národným tím vyhrať zlato, strelil 7 gólov a 9 bodov v 7 zápasoch. Neskôr hrával za Team USA na piatich majstrovstvách sveta a drží rekordy vo svetových majstrovstvách mužov amerického hráča s 30 asistenciami a 43 bodmi.

NHL

Articles You May Like

Juventus sa vracia s presvedčivým víťazstvom nad PSV Eindhoven
Skončenie ambícií Veľkej Británie v Davis Cupe: Zmar kontra Kanade
Emocionálne Landskapy Profesionálneho Športu: Návrat Russella Wilsona do Denveru
Víťazstvo amerického tímu v Davis Cupe: Cesta k štvrťfinálam

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *