Revolučná transakcia pre rookie kartu Wilt Chamberlaina

Revolučná transakcia pre rookie kartu Wilt Chamberlaina

Revolutionárna transakcia zprostredkovaná aukčným domom Goldin Auctions sa nedávno udiala s rookie kartou Wilt Chamberlaina z rokov 1961-62, ktorá zmenila majiteľa za ohromujúcich 1,7 milióna dolárov. Tento predaj predstavuje nový vrchol v oblasti zbierania vintage basketbalových kariet, prekonávajúci predchádzajúci rekord stanovený kartou rookie Larry Bird/Magic Johnson z rokov 1980-81, ktorá sa v auguste 2021 predala za 861 000 dolárov cez ten istý aukčný dom.

Pozoruhodná povaha tohto predaja spočíva nielen v exorbidantnej cene, ktorú sa zaplatila, ale aj v bohatej histórii a pôvode samotnej karty. Neobvykle sa ukazuje, že rookie karta Chamberlaina ležala v tieni neznáma viac ako šesť desaťročí, ukrytá v skrini jedného krámu v Crosby, Minnesota. Object objavil člen rodiny majiteľa obchodu, karta sa dostala na hodnotenie až pred pár týždňami, kde získala bezchybné hodnotenie „10“ od SGC – jednotlivý rozdiel medzi všetkými kartami Fleer z rokov 1961-62, ktoré boli kedy vyhodnotené. Napriek rozšírenej prevalencii továrenských a tlačových chýb v sade Fleer z rokov 1961-62, tento konkrétny exemplár zostal nepoškvrnený časom, čím zvyšuje svoju atraktivitu a hodnotu.

Význam pre históriu basketbalu

Okrem svojej vrodené vzácnosti a podmienok symbolizuje rookie karta Chamberlaina kľúčový okamih v histórii basketbalu, slúžiac ako hobby debut pre legendárne postavy ako Wilt Chamberlain, Jerry West a Oscar Robertson. Pretne v hračkárstve a kultúrnej relevancii, ktorá je zakotvená v tejto karte, ju stúpa do oblasti najvyššej prestíže a úcty medzi zbierateľmi a nadšencami. Caleb Baker, konzigner karty, vhodne zachytil vážnosť okamihu tým, že vyjadril úžas a vďaku za to, že sa mu dostalo dôvery s takým závažným artefaktom.

Nespokojný s tým, že len láme rekordy, Chamberlainovo dedičstvo sa rozšírilo aj na dražbu jeho dresu z kariéry rookie sezóny 1959-60, s fotom atestovaným ako domáci biely dres, ktorý sa predal za ohromujúcich 1,792 milióna dolárov na SCP Aukciách v júni 2023. Toto úspech ďalej utvrdil Chamberlainov štatút transcendentálnej ikony v krajine basketballových suvenírov, potvrdzujúc trvácu atraktivitu a hodnotu predmetov spojených s jeho slávnou kariérou. rezonancia Chamberlainovho odkazu pokračuje v análoch športového zbierania, inšpirujúc budúce generácie vášnivých nadšencov a investorov.

NBA

Articles You May Like

Harry Kane vytvoril históriu v Lige majstrov a posunul Bayernu Mníchov k triumfu
Tee Higgins: Rozporuplné fakty okolo zranenia a zmluvnej situácie
Cesta Emmy Raducanu na Kórejskom Open: Závan nádeje a odhodlania
Arizona Diamondbacks: Zmeny v Kádri pred Playoffom

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *