Demetrious „Mighty Mouse“ Johnson – legendárny bojovník končí svoju kariéru

Demetrious „Mighty Mouse“ Johnson – legendárny bojovník končí svoju kariéru

Demetrious „Mighty Mouse“ Johnson sa rozhodol ukončiť svoju kariéru vo svete zmiešaných bojových umení po úspešnej kariére v UFC aj ONE Championship. Oznámenie urobil na podujatí ONE 168 v Denveri, Colorado, kde vyjadril vďaku a rozlúčil sa so športom, ktorý ho urobil legendou.

Johnson predvádzal neuveriteľnú rýchlosť, vynikajúce zápasnícke schopnosti a úbohý pohyb, ktorý ho urobil dominantnou silou vo flyweight divízii. Začínajúc v UFC ako bantamová váha v roku 2011, Johnson nakoniec našiel svoj domov v novovzniknutej flyweight divízii v roku 2012. Rýchlo sa dostal na vrchol, získal prvenstvo vo flyweight divízii porazením Josepha Benavideza na UFC 152.

Od roku 2012 do 2017, Johnson bránil svoj titul s presnosťou a zručnosťou, hromadiac pôsobivý rekord a upevňujúc svoj status ako jeden z najväčších bojovníkov v športe. Jeho panovanie ako majster bolo také dominantné, že sa UFC dokonca zamýšľalo zavrieť flyweight divíziu z dôvodu nedostatku konkurencieschopných výzývateľov pre Johnsona.

Po strate titulu Henrymu Cejudovi v kontroverznom rozhodnutí, Johnson bol v roku 2018 vymenený do ONE Championship. Napriek prekonávaniu prekážok vo svojich prvých pokusoch získať titul ONE flyweight, Johnson napokon dosiahol svoj cieľ porazením Adriana Moraesa v napínavom zápase v roku 2022.

Johnson zanecháva po sebe odkaz, ktorý zahŕňa viackrát zdolané rekordy UFC a obdiv fanúšikov a spolubojovníkov. S jeho uvedením do Siene slávy ONE Championship, Johnsonove príspevky k športu budú navždy pamätané. V jeho posledných momentoch ako bojovníka urobil Johnson jasné, že nechce zanechať svoj zaslúžený titul. Napriek tradícii opustiť titul po ukončení kariéry, Johnson trval na tom, že si so sebou vezme pás ONE flyweight, ako vhodný tribút k jeho pozoruhodnej kariére.

Odstúpenie Demetriousoa „Mighty Mouse“ Johnsona znamená koniec éry vo svete zmiešaných bojových umení. Jeho schopnosti, odhodlanie a športová úcta zanechali nenarušiteľnú stopu v športe a jeho vplyv bude ďalej inšpirovať budúce generácie bojovníkov. Johnsonov odkaz ako jedného z najväčších vôbec je zabezpečený a bude pamätaný ako skutočný prelomový bojovník vo svete MMA.

MMA

Articles You May Like

Úžasný návrat Jacoba deGroma: Nová nádej pre Texas Rangers
Obrátenie osudu Chicago White Sox: Po dlhom období súžení sa nadchádzajú nové víťazstvá
Cesta Emmy Raducanu na Kórejskom Open: Závan nádeje a odhodlania
Emočná horská dráha v športe: Lekcie z neúspechu Heerenveenu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *