Power Rankings NWSL po zápasnom dni 18

Power Rankings NWSL po zápasnom dni 18

Orlando si udržal šesťbodový náskok v pretekoch o Shield vďaka gólu Marte zo 37. minúty, ktorý bol dosť na porazenie Chicaga 1-0 v Illinois. Druhý zápas víkendu hrala Orlando proti Angel City, kedy Angel City podľahol Seattlu. Orlando sa tak stáva prvým tímom, ktorý sa oficiálne kvalifikoval do play-off.

Trinity Rodman vyrovnala zápas so Portlandom gólom v 60. minúte a neskôr ho oslávila pred NBA legendou Magicom Johnsonom, ktorý sa nedávno pridal k investorom Spiritu. Rodman skórovala tri góly v posledných štyroch zápasoch. Posilnila ich aj Leicy Santos, ktorá zabezpečila víťazstvo v nadstavenom čase.

Po dvoch zápasoch bez výhry vonku dokázalo Kansas City zdolať Utah Royals 1-0, vďaka domácej pôde a Temwovi Chawingovi. Chawinga skórovala v ôsmom po sebe idúcom zápase základnej časti.

Gotham sa po zápase v Concacaf W Champions Cup v Kostarike tešil z víťazstva 2-1 nad Houstonom v zápase zameranom na ženskú emancipáciu. Yazmeen Ryan otvorila skóre už v 10. minúte, a Esther González zabezpečila víťazstvo v nadstavenom čase.

V záverečnom zápase s San Diegom sa North Carolina vopred rozlúčila s Alex Morgan. Casey Murphy zastavila Morganov pokus na penalty a ukázala svoju výnimočnosť ako brankárka, zatiaľ čo Malia Berkely vytvorila históriu NWSL asistenciou pri všetkých troch góloch v prvom polčase.

Gól Nigerijčanky Asisat Oshoala v 75. minúte rozhodol o víťazstve Bay FC 1-0 nad Louisville. Spolu s novou posilou Penelope Hocking, majú fanúšikovia dôvod veriť, že tím môže postúpiť do playoff.

Portland naďalej trpí sériou prehier, keď vôkol UFC prehralo s Spiritom 2-1. Má len jedno víťazstvo z posledných siedmich zápasov v základnej časti. Napriek tomu porazilo v strede týždňa mexického giganta Club America.

Seattle sa stalo prvým tímom, ktorý inkasoval gól v prvých 10 minútaj dvoch stretnutí, no napokon oba zápasy vyhralo. Tretie z vášeň bytovalo proti Angel City FC v Los Angeles.

Louisville vykročilo za víťazstvom v zápase proti Bay FC, no víťazný gól Oshoala v 75. minúte urobil rozhodujúci rozdiel.

Aj napriek brankám Sydney Leroux a Alyssy Thompson nezdolalo Angel City FC Seattlu a utrpelo prehru 3-2. Tretia prehra v rade znamená nepríjemný trend pre tím.

Houston prehráva od obnovenia sezóny a nadľabilý nepríde vhodný súper v podaní Washington Spirit, Seattle Reign a Orlando Pride.

Utah prerušilo svoju dvojzápasovú víťaznú sériu prehrou 1-0 s Kansas City. Pred nimi je šanca vrátiť sa do víťaznej formy proti San Diegu.

San Diego Wave sa musí vyrovnať s prehrou 4-1 a neprítomnosťou víťazstva od 9. mája. V nasledujúcom zápase čelí Washington Spirit.

Futbal

Articles You May Like

Harry Kane vytvoril históriu v Lige majstrov a posunul Bayernu Mníchov k triumfu
Manchester City a jeho boj s absenciou De Bruyneho pred dôležitým zápasom s Arsenalom
Seattle Mariners a ich roztrpčujúca prehra proti New York Yankees
T.J. Oshie a jeho dlhodobé zranenie: Konečné rozuzlenie kariéry v NHL?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *